Costal Skipper B

Dacă ești posesorul unui Certificat de conducător de ambarcațiune de agrement categoria C și D (ape interioare și ape maritime naționale până la 6 mile marine) și dorești să îți petreci concediul în străinătate la bordul yachtului propriu sau a unui yacht închiriat, pe care să îl conduci în calitate de skipper, este momentul să începi demersurile pentru a obține Certificatul de conducător de ambarcațiune de agrement categoria B (Coastal Skipper B - Certificat de conducător de ambarcațiune de agrement internațional cu limitare costieră).

Cursul Coastal Skipper B organizat de Romanian Yachting School se situează în acest moment la cel mai înalt nivel de exigență pe piața românească, în domeniul navigației de agrement. Echipa de instructori ai școlii, profesioniști cu experiență recunoscută în cadrul Colegiului Nautic Român, vă garantează atingerea tuturor competențelor necesare efectuării cu succes a voiajelor costiere internaționale la care visați.

Curricula cursului Coastal Skipper B - Certificat de conducător de ambarcațiune de agrement internațional cu limitare costieră) organizat de către Romanian Yachting School include:

  • Manevra navei cu motor și vele: descrierea navelor și ambarcațiunilor, elementele structurale și constructive ale navei, motoare și instalații, arboradă și greement, asigurarea vitalității, manevra navei cu motor și vele, terminologia de bază în limba engleză.
  • Navigația maritimă – elementele sferei terestre, coordonate geografice, documente și publicații marine, hărți nautice, sisteme și echipamente de navigație, hărți digitale, instalația de guvernare cu pilot automat, metode și procedee de determinare a poziției cu observații costiere, Sisteme globale de navigație cu sateliți.
  • Radio comunicatii – GMDSS ( LRC - Long Range Comunication Certificate).
  • Tehnici individuale de supravietuire si prim-ajutor medical – proceduri de salvare, mijloace de salvare individuale si colective, mijloace de semnalizare, tehnici de supraviețuire.
  • Meteorologie - fenomene atmosferice, prognoze meteorologice, hărți sinoptice, sisteme de informare și avertizare meteorologică, utilizarea la bord a informațiilor și prognozelor meteo.
  • Legislatie – COLREG - legislația națională, europeană și internațională privind navigația, Regulamentul internațional de prevenire a abordajelor pe mare
  • Prevenirea si stingerea incendiilor – proceduri, sisteme si echipamente pentru prevenirea si stingerea incendiilor pe mare.
  • Instruire practica – 48 ore de instruire practică pe mare la bordul navei Beneteau 34.7, exersarea manevrei navei in conditii grele de vant si valuri.

Cursul prevede și sesiuni suplimentare de pregatire teoretica si practica, la solicitarea cursanților.

Pretul standard al cursului este de 750 Euro/participant.

Promoții:

- Pentru grupuri de minimum 3 persoane se aplică un discount de 20% pentru fiecare participant.

- Pentru cel de-al doilea membru al unei familii (sot/sotie, tata/fiu, frate/sora) ce se inscrie la curs in aceeasi sesiune, se aplica un discount de 20% pentru fiecare cursant.

Detalii și înscrieri la office@rys.ro