Costal Skipper C+D

URMATOARE SERIE INCEPE pe 3 septembrie 2018

Ai o barcă și dorești să o conduci? Primul tău pas pentru a realiza visul mult dorit este să urmezi cursul de ”Coastal Skipper C+D / Conducător de ambarcațiuni de agrement categoria C+D”, care îți va da dreptul și competențele de a conduce orice ambarcațiune cu vele și/sau motor cu lungimea de până la 24 de metri pe ape interioare și pe apele maritime naționale cu limitare de 6 mile marine la larg. Romanian Yachting School îți oferă acum șansa de a urma acest curs la cel mai înalt nivel profesional, beneficiind de un simulator modern, laboratoare tematice și o echipă de profesioniști, practica asigurată pe două ambarcațiuni Beneteau în Life Harbour Limanu, care vă oferă în plus o sedere de lux în facilitățile puse la dispoziție.

Cursul cuprinde o componentă teoretică și una practică. Pregătirea teoretică se desfășoară in sălile de curs și în simulatorul de navigatie din cadrul Colegiului Nautic Roman, sub îndrumarea unei echipe de instructori cu o expertiză unică în țara noastră. Cursurile se desfasoara sub urmatorul format : intre orele 18:30 si 21:30, în zilele de luni, marti, miercuri si  joi, timp de trei saptamani, curricula cuprinzând urmatoarele:

  • Marinărie și manevra navei cu motor și vele: descrierea navelor și ambarcațiunilor, elementele structurale și constructive ale navei, motoare și instalații, arboradă și greement, asigurarea vitalității, manevra navei cu motor și vele, terminologia de bază în limba engleză.
  • Navigația maritimă și pe ape interioare: elementele sferei terestre, coordonate geografice, documente și publicații marine, hărți nautice, rezolvarea problemelor practice de lucru pe hartă, sisteme și echipamente de navigație, hărți digitale, instalația de guvernare cu pilot automat, metode și procedee de determinare a poziției cu observații costiere, Sisteme globale de navigație cu sateliți, planificarea și executarea unei rute fluviale și maritim/costieră..
  • Tehnici individuale de supravietuire, salvare si prim-ajutor medical – proceduri de salvare, mijloace de salvare individuale si colective, mijloace de semnalizare, tehnici de supraviețuire.
  • Meteorologie - fenomene atmosferice, prognoze meteorologice, hărți sinoptice, sisteme de informare și avertizare meteorologică, utilizarea la bord a informațiilor și prognozelor meteo.
  • Legislatie, COLREG și RND - legislația națională, europeană și internațională privind navigația, Regulamentul Internațional de prevenire a abordajelor pe mare, Regulamentul Navigației pe Dunăre, Regulamentul European de navigație pe ape interioare.
  • Prevenirea si stingerea incendiilor – proceduri, sisteme si echipamente pentru prevenirea si stingerea incendiilor pe mare.
  • Instruire practica – 48 ore de instruire practică pe mare la bordul ambarcatiunii Beneteau 34.7, exersarea manevrei navei in conditii grele de vant si valuri.

RYS organizeaza cursuri pentru obtinerea carnetului de conducator de ambarcatiune de agrement, toate categoriile, si in regim de invatamant la distantae-learn.

Cursantii vor primi acces la  materialele de curs de pe platforma e-learning cu mentiunea ca participarea la sesiunile de practica pe mare sunt obligatorii.

Cursul prevede și sesiuni suplimentare de pregatire teoretica si practica, la solicitarea cursanților.

Fiecare sesiune de pregătire include o ieșire pe mare de 48 ore ce se efectuează în weekend (functie de condițiile meteo și disponibilitatea grupelor de cursanți).

Pretul standard al cursului este de 500 Euro/participant.

Promoții:

- Pentru grupuri de minimum 3 persoane se aplică un discount de 20% pentru fiecare participant.

- Pentru cel de-al doilea membru al unei familii (sot/sotie, tata/fiu, frate/sora) ce se inscrie la curs in aceeasi sesiune, se aplica un discount de 20% pentru fiecare cursant.

- Pentru optiunea  E-learn se aplica o reducere de 10 %.